Servisne informacije

Pojačan promet kamiona na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Karkaj

Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, kao i na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Karakaj.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara BiH).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. U zasjenjenim stranama viših planinskih prijevoja upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i podsjećamo na obavezu posjedovanja zimske opreme. Putovati samo u nužnim situacijama i pridržavati se mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.
 
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA) M.B.