Kultura     | 04.04.2020. 12:27 |

NPS - Predstave na YouTube kanalu u dva termina, večeras 'Tvrđava'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo (NPS) će ubuduće, na svom YouTube kanalu, emitovati predstave u dva termina - večernjem u 19.30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13.00 sati.

Također, sve predstave NPS na YouTube platformi bit će dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitovanja, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo. 

U subotu, 4. aprila, u 19.30 sati, NPS putem zvaničnog YouTube kanala emitovat će predstavu "Tvrđava", koja je nastala prema istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića.

Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović. 

Reprizno emitovanje ove predstave može se pogledati na YouTube kanalu u nedjelju, 5. aprila u 13.00 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata.

Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponovao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica.

Uloge su ostvarili: Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić. U predstavi učestvuju Hor Opere i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Premijera 'Seljačke opere' Andraša Urbana sutra na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Muzička komedija 'Seljačka opera' premijerno na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. aprila

Sedam komedija na ovogodišnjem festivalu 'Mostarska liska'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'