Bosna i Hercegovina     | 04.04.2020. 12:31 |

Sportska dvorana cazinske medrese prostor za prinudnu izolaciju u USK

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 4. aprila (FENA) - Sportska dvorana Medrese "Reis Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu bit će prostor za eventualnu prinudnu izolaciju u Unsko-sanskom kantonu (USK). Pripremni radovi su u završnoj fazi, a taj budući karantin za slučaj potrebe obišli su i članovi Štaba civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK).

- Sukladno naredbi Federalnog štaba civilne zaštite o prinudnoj izolaciji, osiguravamo prostor s potrebnim sanitarnim, zdravstvenim i drugim uslovima za boravak naših građana koji ne postupaju po rješenjima nadležnog organa o obaveznoj izolaciji - kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Krizni štab Kantonalnog ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike imenovat će odgovorne osobe i potreban broj saradnika za rad i upravljanje tim objektom. Također će posebnim uputstvima urediti jednoobrazno postupanje policijskih službenika prilikom sprovođenja osoba na koje se naredba odnosi, a kojom će biti obuhvaćena i obavezna prethodna trijaža u najbližim domovima zdravlja.

Potvrđeno je i kako će Ministarstvo unutrašnjih poslova USK propisati posebne obrasce za sprovođenje i predaju osoba u taj izolatorij.

- Nadam se da nećemo imati ni potrebe da ovaj prostor koristimo, odnosno da će se građani pridržavati izrečenih mjera. Međutim ukoliko pojedinci  nastave s neodgovornim ponašanjem i ugrožavanjem zdravlja svih građana kantona, bit će smješteni u prinudnu izolaciju - riječi su kantonalnog premijera Ružnića.

Posebno je pohvaljen vanredni angažman Štaba civilne zaštite Grada Cazina, koji je u kratkom vremenskom periodu osigurao prostor i uslove za formiranje karantina za prinudnu izolaciju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Akcija šišanja i darivanja kose u srijedu Cazinu, za Projekt 'Moja kosa tvoja kosa'

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom