Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 15:23 |

Šarović: Umjesto da poduzima ključne korake, VMBiH kao da ne postoji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Sto dana 'rada' aktuelnog Vijeća ministara BiH prošlo je potpuno neprimjetno jer ovaj saziv ministarskog vijeća kao da i ne postoji - kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Za tako nešto uopšte nije kriva aktuelna pandemija koronavirusa. Naprotiv, upravo bi ova situacija morala da bude jedan od razloga da ova važna institucija bude prethodnik u preduzimanju ključnih mjera za suzbijanje bolesti i obezbjeđenju važne podrške i pomoći iz svijeta“ - pojasnio je Šarović i dodao:

„Ovako nemamo nijednog značajnog poteza na međunarodnom planu, nijednog prijatelja Bosne i Hercegovine, nijednog aviona s medicinskom opremom i pomoći našim građanima, a predsjedavajući Vijeća ministara BiH kao da je nestao...“

Šarović je istakao da ne treba pandemiju optuživati ni za to što ova zemlja nema budžeta, što nemamo nijednog predloženog zakona od ovog Vijeća ministara BiH, što nema nikakvih ekonomskih reformi i planova a o nepostojanju bilo kakvog napretka BiH prema EU više niko i ne govori.

„EU i kandidatski status u ovom sazivu Vijeća ministara BiH, skoro da se i ne pominje. Uostalom, nisu se čestito ni sastali, možda u ova tri i po mjeseca samo u nekoliko navrata. Sto dana „rada“ Vijeća ministara BiH i u njemu reprezentacije iz Republike Srpske, je naprosto za zaboraviti i zaslužuje najnižu ocjenu“ - rekao je predsjednik SDS-a.

Šarović je istakao da nastavi li ovo aktuelno Vijeće ministara BiH ovim tempom „rada“ i s ovakvim unutrašnjim odnosima, rezultati će za ovu godinu biti katastrofalni po BiH, odnosno najgori od vremena formiranja ovog organa izvršne vlasti, a o posljedicama će se tek govoriti, saopćeno je iz Sektora za politiku i medije SDS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!