Svijet     | 07.04.2020. 17:07 |

Ulazak u Hong Kong zabranjen do daljnjeg

FENA Internet

HONG KONG, 7. aprila (FENA) - Hong Kong će i dalje biti zatvoren za strance, čime se produžava početna dvosedmična zabrana ulaska na nerezidente do daljnjeg.

Nerezidentima koji iz inozemstva dolaze u Hong Kong avionom bit će onemogućen ulazak, a onima koji dolaze iz kontinentalne Kine, Makaa i Tajvana zabranit će se ulazak ako su bili u inozemstvu u posljednjih 14 dana, javio je AP.

Ovaj potez za nastavljanje zabrane ulaska strancima najavila je vlada, a uslijedio je nakon što se broj slučajeva zaraze Covidom-19 u Hong Kongu popeo na 915. Hong Kong je zabilježio porast broja uvezenih slučajeva, a broj potvrđenih slučajeva zaraze se više nego udvostručio u posljednje dvije sedmice.

U nedjelju je aerodrom u Hong Kongu zabilježio samo 813 dolazaka, što je pad od blizu 82 posto u odnosu na prije uvođenja ograničenja 24. marta.

Ograničenja ulaska u Hong Kong izuzimaju određene grupe, uključujući članove posade aviona, državne službenike, supružnike i maloljetnu djecu stanovnika Hong Konga, kao i osoblje koje je vlada angažirala u borbi protiv epidemije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prodemokratski aktivista i honkonški tajkun na suđenju u Hong Kongu se izjasnio da je nevin

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Dvije godine zatvora za bivše studente u Hong Kongu zbog poticanja nasilja protiv policije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo