Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 14:13 |

U HBŽ-u obilježena 28. godišnjica utemeljenja HVO-a

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 8. travnja (FENA) - Zajednica udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije (HBŽ) obilježila je u srijedu u Tomislavgradu 28. godišnjicu utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane (HVO), pridržavajući se svih mjera zaštite i naputaka kriznih stožera vezanih za pandemiju koronavirusa.

 Ispred spomen obilježja u Tomislavgradu, predstavnici Zajednice udruga upalili su svijeće i na dostojanstven se način prisjetili svih poginulih, nestalih i umrlih pripadnika HVO-a.

 Zbog nastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom virusa covid-19, središnje nacionalno obilježavanje 28. godišnjice osnivanja HVO-a koje je ove godine planirano u Rujanima kod Livna je odgođeno.

 Iz Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat GV HNS -a preporučeno je da sve udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO-a HB, u međusobnoj koordinaciji organiziraju polaganje vijenaca i paljenje svijeća u svim općinama gdje je osnovan i djelovao HVO kao jamac opstojnosti i slobode hrvatskog naroda. 

 "Na današnji dan prije 28 godina osnovan je HVO što je bio početak organiziranog otpora hrvatskog naroda srpskoj agresiji u BiH. U ovakvim izvanrednim okolnostima kada je cijeli svijet ugrožen od pandemije koronavirusa uz poštivanje naredbe kriznog stožera paljenjem svijeća i kratkom molitvom prisjetili smo se na kratko tih teških ratnih dana i svih naših poginulih hrvatskih branitelja", za Fenu je kazao predsjednik Udruge HVIDR-e HVO-a HB Tomislavgrad Stipe Braovac.

 Napomenuo je kako će u petak, 10. travnja predstavnici HVIDR-e HBŽ-a obići spomen obilježja na Kupresu kako bi na dostojanstven način obilježili 28. godišnjicu stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!