Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 11:26 |

Uručen EKG uređaj Domu zdravlja Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad i komandant Štaba civilne zaštite Ibrahim Hadžibajrić uručio je EKG uređaj Domu zdravlja Stari Grad u cilju poboljšanja usluga koje se pružaju pacijentima.

Dom zdravlja Stari Grad je usljed kvara postojećeg ostao bez EKG uređaja što je znatno otežavalo rad sa pacijentima. Kako bi se prevazišli ovi problemi, urgentno je nabavljen novi uređaj.

 - Nakon što smo završili rekonstrukciju Doma zdravlja Stari Grad, odlučili smo pomoći i u opremanju ove ustanove, u skladu sa našim mogućnostima. Istovremeno, proglašeno je stanje nesreće i pandemija koronavirusa, te smo usmjerili snage i resurse na nabavku zaštitne opreme kako bi osigurali da medicinsko osoblje neometano radi sa pacijentima iz naše općine. Više od 25.000 KM do sada smo izdvojili za zaštitnu opremu, a kako je EKG također bio neophodan u radu sa pacijentima potrudili smo se da i to nabavimo - kazao je načelnik Hadžibajrić

Direktorica Doma zdravlja Stari Grad Amela Brčkalija zahvalila je za donaciju i istakla da se u tom domu trude da udovolje svim zahtjevima i pomognu pacijentima.

 - Dom zdravlja Stari Grad je od proglašenja prirodne nesreće primio 13.291 pacijenta. Trenutno primamo hitne slučajeve, ljekari idu u kućne posjete pod punom opremom – nose zaštitna odijela, naočale, rukavice, maske i vizire. Formirali smo H timove koji idu u kućne posjete i uzimaju briseve pacijentima za koje naši ljekari procjene da ih treba testirati. EKG uređaj koji smo imali se pokvario i bio nam je neophodan novi, naročito u vrijeme koronavirusa kada imamo dosta pacijenata koje moramo hitno obraditi - kazala je Brčkalija, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo