Bosna i Hercegovina     | 09.04.2020. 13:50 |

Ćemalović: Prinudni izolatorij u Cazinu trebao bi biti osposobljen u toku dana

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. aprila (FENA) - Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) Nermina Ćemalović potvrdila je da će državljani Bosne i Hercegovine, koji su trenutno smješteni u karantenu na Graničnom prijelazu Izačić, biti premješteni u prinudni izolatorij u Cazinu, odnosno u svoja mjesta prebivališta širom države.

-Već znate da se oko 50 naših građana jutros vratilo iz Austrije i da su trenutno u graničnom karantenu. Jednostavno, postupili smo po naredbi Predsjedništva BiH. Sve osobe su prošle ljekarski pregled, a dostavljena su im hrana i pokrivači. Vjerovatno ćemo u toku dana osposobiti prinudni karanten u dvorani cazinske medrese, gdje ćemo smjestiti 17 osoba iz našeg kantona - rekla je ministrica Ćemalović.

Građani iz drugih područja Bosne i Hercegovine bit će transportovani u mjesta iz kojih dolaze.

-Osim 17 građana iz USK, jutros su nam stigli i građani Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Goražda, Jajca, Gornjeg Vakufa, Brčkog i Novog Grada. Oni će iz šatora na Graničnom prijelazu Izačić biti izmješteni u svoja mjesta prebivališta - dodala je Ćemalović.

Sportska dvorana Medrese "Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu još prije nekoliko dana pripremljena je kao prostor za prinudnu izolaciju, s kapacitetom od 97 zasebnih jedinica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović boravio u dvodnevnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Premijer USK Nijaz Hušić u novogodišnjoj noći posjetio dežurne službe

Isak sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona o jačanju saradnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'