Ekonomija     | 10.04.2020. 14:11 |

Intesa Sanpaolo Banka BiH isplatila sve penzije za mart

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Intesa Sanpaolo Banka BiH objavila je da je tokom ove sedmice uspješno okončala isplatu martovskih penzija u poslovnicama na području BiH, a u skladu s preporukama nadležnih institucija koje se odnose na rad u vrijeme pandemije koronavirusa.

Navode da su se njihovi klijenti penzioneri u potpunosti pridržavali svih mjera zaštite i držanja rastojanja tokom podizanja penzija u poslovnicama, a da su oni sa svoje strane prilagodili radno vrijeme i povećali broj otvorenih šaltera, uz sve potrebne mjere higijenske zaštite.

Također, dodaju da je najveći broj penzionera lično podigao svoju martovsku naknadu, a jedan broj to je učinio i putem punomoćnika, jer je banka prilagodila procedure za prihvatanje punomoći kod isplate penzija.

- Svima koji su u mogućnosti preporučujemo da preuzimanje penzija ubuduće vrše putem bankomata ili naših digitalnih servisa jer je takav način lakši i sigurniji, sve dok su na snazi vanredne mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa - saopćeno je iz Intesa Sanpaolo Banke BiH.     

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada Federacije BiH odobrila odluku o akontativnom usklađivanju penzija za pet posto

Delić: Januarske penzije uvećane za pet posto od 5. februara na računima penzionera u FBiH

Isplata decembarskih penzija počinje 3. januara

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana