Stranačke aktivnosti     | 10.04.2020. 21:03 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora HDZ BiH Mostar

FENA Saopćenje

Priopćenje za javnost
10. travnja 2020. godine

Uskrsna čestitka

Slaviti najveći kršćanski blagdan u vremenu kada smo svi pogođeni posljedicama pandemije korona virusa COVID-19 ima jednu sasvim novu i do sada većini ljudi stranu dimenziju.

U ovakvim teškim vremenima potrebno je dublje promisliti o onome što za nas katolike predstavlja korizmeno vrijeme kao priprema za slavljenje Kristova uskrsnuća, ali i ono što propovijeda Sveto pismo o posljednjim danima Isusova ovozemaljskog života.

U najtežim trenutcima ne odustati, ne pokleknuti, ne sablazniti druge i napose nikako ne izgubiti nadu, jer nas tome uči ujedno najveća tragedija i najveća pobjeda kršćanstva, Kristova smrt na križu i Njegovo Uskrsnuće.

U vremenu kada se nalaže socijalna distanca, okupljanja zabranjuju ili svode na minimalnu razinu, a sredstvo zadovoljavanja osnovne ljudske potrebe, usađene karakteristike čovjeka, društvene interakcije, postala tehnologija, polako postajemo svjesni koliko smo prije karantene bili udaljeni jedni od drugih, pa čak i od sebe.

Iskoristimo ovu “tišinu”, koju imamo za sebe i za svoje obitelji, da spoznamo vrijednost i bogatstvo koje dolazi dijeljenjem prostora sa svojim bližnjima i daljnjima, ali i ne dozvolimo da brzo zaboravimo ovaj osjećaj nemoći, koji nažalost dolazi u raznim formama, ne samo zbog pandemije korona virusa.

Svim vjernicima u Bosni i Hercegovini, a posebno onima koji nam u ovo vrijeme svojim svakodnevnim odricanjem i žrtvom daju nadu da će i ovo proći, kao što prazan Kristov grob daje nadu u život vječni, sretan i blagoslovljen Uskrs.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'