Bosna i Hercegovina     | 11.04.2020. 14:53 |

ZHŽ: 58 pozitivnih na koronavirus, 796 u samoizolaciji

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 11. travnja (FENA) - Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) priopćio je u subotu kako je do sada u toj županiji ukupno 58 osoba pozitivno na prisustvo koronavirusa, od kojih 43 iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda i četiri s područja Posušja.

 U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda 99 osoba. Posljednjih dana je primjetan pad broja osoba u samoizolaciji zbog smanjenog broja ulazaka preko graničnih prijelaza, navodi Stožer.

 MUP ZHŽ-a izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježen jedan slučaj kršenja samoizolacije i dva kršenja policijskog sata.

 Iz Stožera podsjećaju kako je na snazi zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s područja ZHŽ-a, osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica.

 S obzirom na povećani broj požara u posljednjim danima, iz Stožera ZHŽ-a apeliraju na sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da je neki od požara izazvan ljudskim utjecajem, da obavijeste operativni centar na broj 121, navodi se u priopćenju. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'