Bosna i Hercegovina     | 11.04.2020. 14:59 |

Tuka donirao zaštitnu opremu KBZ-u, BH Telecom 200.000 KM u novcu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 11. aprila (FENA) – Proslavljeni zenički atletičar Amel Tuka donirao je danas Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ) zaštitna odjela i maske za borbu protiv koronavirusa - potvrdio je Feni pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.

-Tuka je donirao određenu količinu višekratnih zaštitnih odjela i maske, onoliko koliko je on mogao i smatrao da treba pomoći našu borbu protiv korone. Mi smo mu, kao i svim donatorima, zahvalni na pomoći, ali ne razdvajamo donacije. Neovisno od koga dolaze i kolika je njihova vrijednost, svima smo zahvalni. Amel također nije želio da se to posebno ističe - navodi Spahić.

On dodaje da će se KBZ, kada sve prođe, “u nekoj boljoj prilici zahvaliti svim donatorima”. KBZ spisak svih donatora i sve donacije transparentno objavljuje na svojoj službenoj internetskoj stranici, na kojoj je zaključno s jučerašnjim danom bilo 45 doantora.

Najveću donaciju, od ukupno 282.850 KM novčanih donacija, uplatio je BH Telecom koji je donirao 200.000 KM. Slijedi zenička podružnica kompanije Cengiz Inssat s 25.000 KM, zenička kompanija Fuel Boss s 15.000 KM, Institut za privredni inžinjering Zenica i Premier World Sport po 10.000 KM...

Najvrednija donacija u robi stigla je od zeničke kompanije RM-LH, koja je donirala 51.714 KM vrijedan klinički respirator, zatim ASA Banka, koja je donirala 19.450 KM vrijednu donaciju višekratnih zaštitnih odjela i vizira, kompanija Meggle 10.678,14 KM mliječnih proizvoda, Bosnaplod 8.300 KM vrijednosti sokova, UNDP 5.760 KM zaštitnih vizira...

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Delić s menadžmentom BH Telecoma o izazovima zapošljavanja i zadržavanja kvalitetnih kadrova

Novi Telecom centar BH Telecoma otvoren na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (VIDEO)

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'