Sport     | 13.04.2020. 09:44 |

Kod kuće odradio 'Ironman' i zaradio 200.000 eura

FENA Agencije

BERLIN, 13. travnja (FENA) - Trostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik u triatlonu iz 2008. Nijemac Jan Frodeno (38) pokazao je da covid-19 ne može zaustaviti sav sport ako ste dovoljno kreativni i odlučni.

Jedan od najpoznatijih svjetskih triatlonaca kod kuće je odradio "Ironman triatlon" i to za osam sati, 33 minute i 39 sekundi prikupivši 200.500 eura za borbu protiv koronavirusa.

Frodeno je prvo u bazenu u kojem je bio postavljen uređaj za plivanje protiv vodene struje koji omogućuje plivanje na najmanjem mogućem prostoru. odradio 3.8 km, zatim je vozio bicikl na valjcima 180 km, a na koncu na traci za trčanje otrčao maraton, 42.2 km.

"Bilo je potpuno drugačije nego inače, ali super zabavno," kazao je Frodeno koji je osvojio tri svjetska naslova u "Ironmanu".

"Zaista mi je drago što smo uspjeli prikupiti novac za tako važanu stvar. Zdravstveni radnici, liječnici, vatrogasci i policajci naši su heroji, koji podnose mnogo toga. Ovo sigurno neće biti posljednja donacija," dodao je, prenosi Hina.

Osvajač zlatne medalje u olimpijskom triatlonu (1.5 km plivanje, 40 km bicikl i 10 km trčanje) iz Pekinga 2008. godine otkrio kako mu isprva sve činilo kao luda ideja.

"Međutim, kada su otkazana sva natjecanja, odlučio sam to učiniti kod kuće. Samo sam htio privući pažnju kako bih prikupio novac."

Dio novaca odlazi lokalnim zdravstvenim ustanovama u njegovom rodnom gradu Gironi, a dio donacija pomoći će Laureus Sport for Good u izradi projekta pomoći mladim ljudima, također u Gironi.

Obožavatelji diljem svijeta uživo su na društvenim mrežama pratili njegov #TriatHome Challenge, a podršku su mu pružile brojne kolege iz svijeta sporta, među kojima i legendarni njemački tenisač Boris Bercker, nogometaš Mario Gotze, britanski biciklist Chris Hoy, njemački skijaš Felix Neureuther...

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Posljednja Ćiro biciklijada u 2023 godini promovirala cikloturističke potencijale grada Stoca

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!