Regija

Dr. Kon nastavlja vodit tim epidemiologa u Srbiji

Agencije

BEOGRAD, 14. travnja (FENA)  -Srpski epidemiolog Predrag Kon ipak će nastaviti voditi tim epidemiologa s kojim će se pokušati izborit protiv pandemije covid-19 u Srbiji, javlja Tanjug.

Srpski epidemiolog Predrag Kon prethodno je naime najavio mogućnost da se povuče iz stručnog tima zbog kritika koje je pretrpio nakon što je objavljena informacija da je koronavirus zarazio veliki broj ljudi u Gerontološkom centru u Nišu. 

"Koliko vidim po facebooku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umijem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa“, napisao je uz ostalo dr. Kon na svom facebook nalogu.

 Međutim uslijedio je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, srbijanske premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona na kojem je dogovoreno da dr. Kon nastavi vodit tim epidemiologa u Srbiji.

Epidemiolog dr Predrag Kon je osoba čija se prognoza od početka pandemije koronavirusa gleda  kao relevantna, pišu beogradski mediji.

(FENA) M.K.