Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 09:38 |

Dani BHAAAS u BiH odgađeni za narednu godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Upravni odbor Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauke (BHAAAS) donio je odluku da se konferencija 12. dani BHAAAS u BiH koja je trebala biti održana od 25. do 28. juna u Mostaru odgodi za narednu godinu, zbog vanredne situacije nastale zbog pandemije koronavirusa. 

Novi datum održavanja konferencije je od 24. do 27. juna 2021. godine, dok će mjesto održavanja ostati Mostar, kako je i prvobitno planirano.

Upravni odbor BHAAAS donio je tu odluku u skladu s preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o neodržavanju javnih događaja na području FBiH.

Konferencija „Dani BHAAAS u BiH“, prema ocjeni mnogih stručnjaka, spada u najveće stručne događaje na Balkanu.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake iz BiH, od kojih su mnogi bosanskohercegovačkog  porijekla i koji rade na prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire, saopćeno je iz BHAAAS-a.

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je neprofitna i nepolitička bosanskohercegovačko-američka organizacija koja je osnovana 2007. u Charlotte-u u Sjevernoj Karolini (SAD). Organizacija okuplja visoko etablirane naučnike iz oblasti prirodnih, tehničkih i humanističkih nauka, doktore sa najuglednijih američkih klinika, te ugledne pisce i umjetnike.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta