Bosna i Hercegovina     | 16.04.2020. 12:21 |

Čović i predsjednici županijskih vlada zadovoljni situacijom na terenu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. travnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović na video sastanku s predsjednicima županijskih vlada izabranih uime HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite, razmatrao je aktualna situacija vezanu za pandemiju covid-19.

Cjelokupna situacija ocijenjena je stabilnom, te je zaključeno kako uvedene mjere daju pozitivne rezultate, a stožeri funkcioniraju bez poteškoća, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.

Zajednički je ocijenjeno kako je važno svu pomoć i materijalno-financijska sredstva koja pristižu u Bosnu i Hercegovinu ravnomjerno raspodijeliti, posebno onima u potrebi.

Komentirane su mjere, analize i procjene na terenu vezane uz gospodarstvo te je zaključeno kako poseban aspekt pomoći moraju dobiti poduzeća koja su zatvorena zbog propisanih mjera.

Sve županije planiraju pomoć sukladno svojim mogućnostima, planiraju se ozbiljne preraspodjele u proračunima, koji će se zakonom regulirati.

Pomoć obrtima, poljoprivredi, gospodarstvu i ukupnom ekonomskom oporavku nižih razina vlasti prioritet je budućeg djelovanja, kao i preraspodjela pomoći sa viših razina za pomoć vitalnom gospodarskom sustavu, naznačeno je kao prioritet, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta