Ekonomija     | 17.04.2020. 13:15 |

Porezna uprava FBiH - Po mjestu prebivališta osiguranika 513.523 zaposlenih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH objavila je najnovije podatke prema kojima ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 14. aprila ove godine po prebivalištu osiguranika iznosi 513.523, dok je po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih 513.837.

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, pojasnili su iz Porazne uprave, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka.

Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generisan je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta s nepunim radnim vremenom, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PUFBiH - Na području SBK u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 76.400 KM

PUFBiH - Rokovi za podnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak i Prijave poreza na dobit

Porezna uprava FBiH: U 248 inspekcijskih nadzora otkrivena 42 radnika 'na crno'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!