Bosna i Hercegovina     | 18.04.2020. 12:27 |

Salkić: Iz ove situacije da izađemo kao bolji ljudi i komšije, želeći dobro

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18. aprila (FENA) – Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu povodom Vaskrsa, uz nadu i želju da će, uprkos vanrednim okolnostima i donesenim mjerama, svoj veliki blagdan dočekati u blagostanju i sreći, okruženi svojim najmilijima.

Svjedoci smo, naveo je, da pravoslavci širom svijeta, ali i vjernici drugih religija, svoje najveće blagdane dočekuju u znatno drugačijoj situaciji, zbog koronavirusa, uskraćeni za vjerske obrede i posjete svojim ognjištima, porodicama i prijateljima.

- Nadam se da ove okolnosti, izazvane globalnom pandemijom, neće pravoslavcima poremetiti suštinu blagdana, koji u pravoslavnoj vjeri simbolizira pobjedu života nad smrću i dobra nad zlom. Naprotiv, neka ovaj blagdan bude jedinstvena prilika, da svoju pažnju dodatno posvetite svojim porodicama, prijateljima i komšijama, ali i onima kojima je pomoć najprotrebnija – stoji u čestitci Salkića.

Iz ove epidemije, naglasio je, moramo izvući pouke da smo, kao građani i komšije naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine, najviše upućeni jedni na druge, te da trebamo iz ove situacije svi zajedno izaći kao bolji ljudi, bolje komšije, želeći jedni drugima dobro.

- Uz iskrene želje da će ovaj blagdan, zajedno sa svojim porodicama, provesti posvećeni najvećim vrijednostima, u miru i radosti, svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini želim sretan Vaskrs - kaže se na kraju u čestitke Salkića.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta