Stranačke aktivnosti     | 18.04.2020. 12:52 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Predsjednik PDP Branislav Borenović uputio je vjernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve čestitku povodom nastupajućeg Vaskrsa.

U čestitki se navodi da ove godine najveći hrišćanski praznik, Vaskrs, proslavljamo u nešto drugačijoj atmosferi i okolnostima nego što smo navikli i da mogi neće biti u mogućnosti da toga dana vide svoje najbliže, članove porodice, svoje prijatelje i mnoge ljude koje vole.

„Ali naš narod je u svojoj istoriji pokazao da ima nadljudsku snagu, da se mnogo puta i u mnogo težim okolnostima vraćao iz teških situacija i zadržao svoj ponos, veliko srce i hrabrost. Zato, budimo takvi i sada. Budimo snažni, solidarni, pokazujmo brigu za bližnje, za nemoćne, pomozimo slabijem, ne dajmo jačem da se uzvisi u gordosti. Sada moramo biti jedno i jednaki. Uz najbolje želje da svi vi i vaši najmiliji budete dobro, da budete zdravi, čestitam vam najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse“, poručio je Borenović.


Banjaluka, 18.04.2020. godine

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana