Bosna i Hercegovina     | 19.04.2020. 10:47 |

Paroh Slaviša Đurić: Vaskrsenje je pobjeda života nad smrću

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 19. aprila (FENA) - U specifičnim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, pravoslavni vjernici u Bugojnu dočekali su veliki blagdan - Vaskrs.

Po riječima bugojanskog paroha Slaviše Đurića, praznična atmosfera nije, ipak, izostala u domovima građana koji su se, i ovaj put, posebno pripremali za ovaj dan.

-Poštujemo upute nadležnih institucija, pa su tako i sedmonedjeljne pripreme za Vaskrs protekle na drugačiji način, od onog na koji smo svi navikli. Liturgije smo služili bez prisustva vjernika, koji su se molili iz svojih domova – kazao je.

Izrazio je nadu da će prisutni problemi u svijetu brzo proći, i da će pravoslavni hramovi ponovo biti otvoreni za vjernike.

-Sve bude, i prođe, pa će i pandemija, uz Božju pomoć, proći. Jednostavno, moramo se pridržavati onoga što nam kažu stručna lica, moliti Bogu i tražiti milost i oprost za svoje grijehe. I uvijek, a posebno danas, shvatiti da je vaskrsenje pobjeda života nad smrću, i nada u vječni život – poručio je paroh Slaviša Đurić.  

Uz želju vjernicima da im blagdanski dani "budu na radost duše“, svima koji slave Vaskrs uputio je tradicionalnu čestitku, riječima:“Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse!“

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo