Regija     | 19.04.2020. 16:21 |

U Hrvatskoj 39 novozaraženih koronavirusom, osam umrlih

FENA Agencije

ZAGREB, 19. travnja (FENA) - U Hrvatskoj je od jučer potvrđeno 39 novih bolesnika zaraženih koronavirusom, a osam ih je umrlo, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer Civilne zaštite.

 "U proteklom 24-satnom razdoblju u RH imamo 39 novih dijagnosticiranih bolesnika sa Covidom-19 što daje ukupan broj od 1871 bolesnika”, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupno je testirano 24 183 uzorka, a jučer njih 2539, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne dane. To pokazuje i da je postotak pozitivnih nalaza 7,74 posto.

Beroš je izvijestio i da je od jučer preminulo osam osoba – dva muškarca u dobi od 55 i 68 godina u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti, dva muškarca u Splitu u dobi od 70 i 84 godine te 87-godišnjakinja. U Osijeku je preminula jedna 88-godišnjakinja te u Dubrovniku muškarac od 84 godine te ženska osoba o dobi od 92 godine. Svi preminuli imali su teške i kronične bolesti.

 

Upozorivši kako je koronavirus još uvijek veliki izazov za sve zemlje i zdravstvene sustave, Beroš je rekao da će u narednom razdoblju poduzeti dodatne mjere pilagodbe zdravstvenog sustava i pružanja uobičajenih zdravstvenih aktivnosti, javlja Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Privremeni rezultati: HDZ-u 65 mandata, Rijekama pravde 42

Hrvatska: Prijepodne glasovala gotovo petina birača

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana