Bosna i Hercegovina     | 20.04.2020. 14:14 |

Čović i Herceg razgovarali o mjerama u borbi protiv pandemije koronavirusa

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. travnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je u ponedjeljak Krizni stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru.

 Predsjednik Vlade i Kriznog stožera civilne zaštite HNŽ-a Nevenko Herceg, prezentirao je poduzete mjere i aktivnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa na području cijele Županije, uz činjenicu kako je ta županija epidemijski najpogođeniji prostor u F BiH.

 Izraženo je zadovoljstvo zbog posljednjih pokazatelja o određenom stabiliziranju zdravstveno-epidemiološkoga stanja u Županiji, te je ocijenjeno kako Vlada i Županijski stožer CZ-a stanje drže pod nadzorom, priopćio je HDZ BiH.

 Sugovornici su razmijenili mišljenja o vitalnim pitanjima i pomoći s viših razina vlasti koje se izravno dotiču županija, posebno Vlade Federacije BiH. Jamac stabilnosti nižih razina vlasti županija, gradova i općina, transfer je iz federalnog proračuna, koji je nezakonito prenamjenjen na Vladi Federacije BiH, i to se mora promjeniti, istaknuto je.

 Vlada HNŽ-a imenovala je koordinacijsko tijelo, koje radi na prijedlogu seta kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mjera za pomoć gospodarstvu, koje priprema u suradnji s mjerodavnim institucijama, gradovima, općinama i udrugama poslodavaca.

 Naglasak je na povećanju poticaja za poljoprivredu, turizam i ugostiteljstvo, industriju, uz obvezan kriterij da poslodavac nije otpustio nijednoga djelatnika.

 Predsjednik Čović je naglasio kako se u borbi s epidemijom mora raditi na osmišljavanju intenzivnih mjera pomoći gospodarstvu. Tijekom sljedeća dva tjedna, kroz parlamentarno djelovanje, donijeti će se ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći i saniranju proračuna i gospodarstvu u nadvladavanju problema izazvanih epidemijom, priopćeno je iz HDZ-a BiH

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Čović i Filipović sastali se s načelnikom Gruda, podržane aktivnosti vezane za razvoj općine

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom