Bosna i Hercegovina     | 21.04.2020. 10:33 |

Prvi put Dan grada Banja Luka obilježava u vanrednom stanju

FENA Saopćenje

KOTOR VAROŠ, 21. aprila (FENA) - Dan grada Banje Luke, 22. april ove godine će zbog epidemije koronavirusa i zabrane javnih okupljanja biti obilježen znatno skromnije, za razliku od ranijih godina.

Tako će sutra, na 75. godišnjicu od oslobođenja Banje Luke u Drugom svjetskom ratu, gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položiti vijenac na Trgu palih boraca, te odati počast oslobodiocima Banje Luke.

Vijenci će biti položeni i na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu.

Gradonačelnik Radojičić ističe da ove godine Banja Luka 75. godišnjicu od oslobođenja obilježava u specifičnim okolnostima, te da su, u skladu sa tim, izostavljeni i tradicionalni sadržaji koji su pratili Dan grada proteklih godina i decenija.

- Nažalost, ovo je, od oslobođenja našeg grada, praktično prvi put da Dan grada obilježavamo u okolnostima vanrednog stanja, te je, u skladu s tim, sačinjen i znatno redukovaniji program obilježavanja ovog značajnog datuma. Ove godine izostaće i tradicionalna dodjela nagrada, koja će biti prolongirana za bolja vremena. Živimo u specifičnim okolnostima u kojima su priroritet borba za ljudske živote i očuvanje zdravlja našeg stanovništva - rekao je Radojičić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Etiopija proglasila vanredno stanje nakon sukoba u regiji Amhara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo