Ekonomija     | 22.04.2020. 13:11 |

Kantonalna privredna komora Tuzla zahtijeva omogućavanje poslovanja

FENA Saopćenje

TUZLA, 22. aprila (FENA) - Kantonalna privredna komora Tuzla uputila je Federalnoj upravi civilne zaštite zahtjev za omogućavanje poslovanja. 

Komora napominje da je epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu zadovoljavajuća, bez novootkrivenih slučajeva zaraze cijelu sedmicu, te s tim u vezi traži da se omogući rad uslužnih djelatnosti, malim obrtima te trgovinama svih namjena, s tim da se sigurnosne mjere odrede prema broju posjetitelja u odnosu na veličinu prostora uz strogo poštovanje higijenskih i zdravstvenih preporuka.

- Tražimo i da se pronađe način za reaktivaciju dijela javnog prevoza putnika da bi se omogućio neometan odlazak na posao radnika, uz poštovanje fizičke distance putnika u javnom prijevozu. Molimo Vas da se prilikom donošenja odluka u Federaciji BiH, vodi računa o pojedinačnom stanju u svakom kantonu, te da se mjere kretanja i poslovanja prilagođavaju stanju za svaki pojedinačni kanton posebno kako bismo uz očuvanje javnog zdravlja što više smanjili negativne efekte za privredu i ekonomski život ljudi u našoj zemlji - stoji u zahtjevu. 

Komora napominje da zahtjevi dolaze od članica Komore koje trpe velike gubitke zbog blokade i neaktivnosti. 

- Smatramo da nas je odličan posao Federalnog štaba civilne zaštite doveo u situaciju da više ne moramo birati između ekonomije i zdravlja, već možemo imati i jedno i drugo, uz dobro odmjerene sigurnosne mjere. Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtjev i u što kraćem roku odgovoriti pozitivno - zaključeno je u zahtjevu Komore. 

                                             

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH privrednicima u Tuzli prezentirala pet novih kreditnih linija

Delegacija Razvojne banke FBiH u Privrednoj komori TK

Prvo grupno vakcinisanje protiv COVID-19 u privrednim subjektima na području TK

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana