Bosna i Hercegovina     | 22.04.2020. 13:13 |

HDZ BiH pozvao na prestanak opstruiranja realizacije sporazuma s MMF-om

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. travnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u srijedu video sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti državne razine u BiH, koji su pozvali bošnjačke političke dužnosnike u tijelima vlasti da prestanu s opstrukcijama i neopravdanim primjedbama na realizaciju sporazuma s MMF-om.

 "Ministri iz SDA nisu podržali odluku Vijeća ministara koja je i ranije u svim prethodnim aranžmanima po istom principu usvajana, inzistiraju na neprihvatljivim i neutemeljenim zahtjevima. Ministarstvo financija i riznice BiH, ispunilo je potrebne tehničke uvjete za preuzimanje i isplatu korisnicima oko 330 milijuna eura iz posebnog kreditnog programa MMF-a kao i svaki put do sada, profesionalno je završilo svoj dio posla sukladno zakonu, ustavnim nadležnostima i na dobrobit svih stanovnika u BiH i na takvom radu će i dalje inzistirati", istaknuto je na sastanku.

 Osudili su i konstantno korištenje ove situacije za političke nesuglasice koje, kako ističu, ugrožavaju odnos države Bosne i Hercegovine i kreditni aranžman s MMF-om, te svim drugim financijskim institucijama i agencijama.

 Na sastanku se razgovaralo i o trenutnom stanju i cjelokupnoj zdravstvenoj situaciji, kao i mjerama koje se donose pri zdravstvenoj zaštiti svih stanovnika u BiH.

 "Ekonomski plan oporavka ukupnog gospodarstva želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili i pri tome sačuvali socijalnu dimenziju", istaknuto je na sastanku.

 Naglašeno je kako raspodjela svih oblika i sredstava pomoći s viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti u Bosni i Hercegovini.

 "Raspodjelom pomoći koja će uključivati stvarne potrebe lokalnih zajednica učinit ćemo je pravednijom i neovisnom o nacionalnoj strukturi stanovništva. Donoseći odluke na većim razinama pri ublažavanju negativnih posljedica na gospodarstvo, moraju se, s obzirom i na nadležnost županija, gradova i općina koje su u najvećoj mjeri izložene utjecaju koronavirusa, uvažavati i njihovi prijedlozi i sugestije", priopćio je HDZ BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Čović i Filipović sastali se s načelnikom Gruda, podržane aktivnosti vezane za razvoj općine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo