Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 11:13 |

Cvijanović odlikovala pripadnike ruske vojske

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 23. aprila (FENA) – Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović uručila je danas u sjedištu RS u Istočnom Sarajevu odlikovanje i zahvalnice pripadnicima odreda oružanih snaga Ruske Federacije koji su u taj bh.entitet došli na poziv njegovih najviših zvaničnika, s ciljem pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Cvijanović je Medaljom zasluga za narod odlikovala komandanta odreda oružanih snaga Ruske Federacije pukovnika Maksima Petroviča Sologubova za izuzetan doprinos u pružanju podrške i medicinske pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19,  kao i za, kako je saopćeno, učvršćivanje saradnje Ruske Federacije i RS.

- Kao izraz neizmjerne zahvalnosti, poštovanja i nesebične podrške RS, Cvijanović je uručila stručnom timu iz Ruske Federacije 23 zahvalnice 'Amblem RS' – saopćeno je iz Biroa za odnose s javnoćnu entitetske predsjednice.

Uručivanju odlikovanja i zahvalnica u sjedištu RS u Istočnom Sarajevu prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'