Sport     | 23.04.2020. 12:23 |

Begović i Davies spremni za meč u e-fudbalu na turniru PES2020

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman AC Milana Asmir Begović i tinejdžerska senzacija FC Bayerna iz Münchena Alphonso Davies spremni su na meč u e-fudbalu na turniru PES2020, koji će se prenositi uživo u subotu, 25. aprila.

Begović i Davies, obojica nekadašnje izbjeglice, takmičit će se međusobno u omiljenoj fudbalskoj videoigri kako bi prikupili sredstva za UNHCR, kao odgovor ove UN-ove agencije na COVID-19.

U nizu online utakmica, Begović i Davies pratit će njihove lične životne puteve, pa će prvo igrati za svoje domovine (Bosna i Hercegovina -  Gana), a zatim za zemlje u kojima trenutno žive (Italija protiv Njemačke). Treći i konačni meč između njihovih sadašnjih klubova, AC Milan - FC Bayern München, odlučit će pobjednika. Turnir će voditi fudbalski novinar Sam Tighe iz „Bleacher Reporta“.

UNHCR preduzima mjere kako bi pomogao u kriznoj zdravstvnoj situaciji uzrokovano pandemijom COVID-19 i spriječio njegovo dalje širenje. U saradnji sa vladama, UNHCR osigurava da izbjeglice budu uključene u nacionalne zdravstvene planove i dobro informisane o tome kako spriječiti širenje COVID-19, da imaju sapun i čistu vodu, te da i dalje primaju spasonosnu pomoć i neophodnu podršku, saopćeno je iz UNHCR-a. 

Donacija UNHCR-u, čak i samo mali iznos, može umngome doprinijeti zaštiti izbjeglica od COVID-19 - za samo dva eura se može kupiti sapun koji će trajati sedam sedmica, što će im donijeti dostojanstvo i spriječiti širenje virusa.

Prijenos uživo e-fudbala PES 2020 počinje u subotu 25. aprila u 15.00 sati,  a može se pratiti na sljedećim platformama:

www.twitch.tv/unhcrtheunrefugeeagency
www.mixer.com/theunrefugeeagency
www.twitter.com/Refugees

 

 

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'