Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 15:24 |

Njemačka donirala Graničnoj policiji IT opremu vrijednu 10.000 eura

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. travnja (FENA) - Časnik za vezu Savezne policije Njemačke u BiH Oliver Hass uručio je vrijednu donaciju IT opreme rukovoditelju centra za analizu rizika Granične policije Bosne i Hercegovine Branku Mijatoviću.

Riječ je o IT opremi Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke u cilju podrške razvoja Zajedničkog centra za analizu rizika, a vrijednost donirane opreme je oko 10.000 eura.

Vlada SR Njemačke dosad je Graničnoj policiji BiH donirala opremu u vrijednosti od gotovo 9,8 milijuna marka u cilju operativnog jačanja ove policijske agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije.

Zajednički centar za analizu rizika Granične policije BiH osnovan je prije 11 godina.

Spomenuti Centar doprinio je unapređenju sustava analize rizika, kroz obradu i razmjenu informacija s pet uključenih agencija za integrirano upravljanje granicom (GPBiH, Služba za poslove sa strancima, Uprava za indirektno oporezivanje, Ured za veterinarstvo i Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja), primjenjujući standardne operativne procedure i najbolje prakse koje se primjenjuju u Europskoj uniji, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Misija OSCE-a u BiH uručila vrijednu opremu agencijama za provođenje zakona

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'