Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 20:36 |

Čelik: Iza odluke Skupštine KS stoji osjećaj dubokog poštovanja prema Komšiću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik kazao je da odbacuje “maliciozne pokušaje da se dovedu u pitanje istinski motivi koji stoje iza odluke Skupštine Kantona Sarajevo da dodijeli plaketu KS članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću”.

-Iza odluke Skupštine KS, kao i iza mog ličnog stava, stoji osjećaj dubokog poštovanja prema članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću. Glavni i jedini razlozi za dodjelu plakete jeste uvažavanje zasluga gospodina Komšića u odbrani države Bosne i Hercegovine. Istina je da sam isprovociran izjavom zastupnika SDP-a Igora Stojanovića spomenuo Komšićevo napuštanje SDP-a, želeći da skrenem pažnju prije svega da sam SDP očigledno više nije u stanju da privlači iskrene i istinske patriote, navodi Čelik u saopćenju za javnost.  

To, kako kaže, ni u kojem slučaju nije razlog za dodjelu ove plakete, kao što su pojedinci iz opozicije pokušali predstaviti.

-Takvo njihovo ponašanje ukazuje na njihov osjećaj nepoštovanja prema članu Predsjedništva BiH. Isto važi i za konstataciju Stojanovića da su trebali zastupnici DF-a predložiti Komšića za plaketu. Mislim da pitanja koja se tiču poštivanja zasluga u odbrani države trebaju nadići stranačke podjele, a pojedinci iz opozicije očigledno ne razumiju važnost države, ističe Čelik.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Čelik čestitao godišnjicu pripadnicima 4. viteške motorizirane brigade ARBiH

Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik pozitivan na koronavirus

Čelik pozvao KJKP „Toplane“ da nastave s pružanjem isporuke toplotne energije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'