Sport     | 24.04.2020. 18:38 |

EHF donio niz odluka o rukometnoj sezoni; BiH ostala bez SP-a

FENA Agencije

BEČ, 24. travnja (FENA) - Izvršni odbor Europske rukometne federacije (EHF) u petak je putem video konferencije donio niz odluka i prijedloga kako završiti ovu rukometnu sezonu koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Otkazane su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo rukometaša 2021. godine, pa je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala bez šanse za plasman na to natjecanje.

Na osnovu plasmana na EP-u 2020 na Svjetskom prvenstvo u Egiptu igrat će Španjolska, Hrvatska i Norveška kao osvajači medalja, te Slovenija, Njemačka, Portugal, Švedska, Austrija, Mađarska, Bjelorusija, Island, Češka i Francuska. Danska je to pravo stekla kao svjetski prvak.

Otkazana su i četiri preostala kola kvalifikacija rukometašica za Europsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Danska i Norveška od 3. do 20. prosinca.
Na osnovu plasmana na prošlom Europskom prvenstvu 2018. godine, EURO 2020 izborile su Francuska, Rusija, Nizozemska, Rumunjska, Švedska, Mađarska, Njemačka, Srbija, Španjolska, Slovenija, Poljska, Češka i Hrvatska. Naravno, Norveška i Danska su osigurale nastup kao domaćini.

Ždrijeb skupina za EP rukometašica bit će 18. lipnja u Beču.

EHF je otkazao sve preostale susrete osmine i četvrtfinala rukometne Lige prvaka, a na "Final Four", koji će se održati u Koelnu, 28. i 29. prosinca 2020. putuju po dvije najbolje ekipe iz "elitnih skupina" ove sezone, a to su Barcelona i PSG iz skupine A, te Kiel i Telekom Veszprem iz skupine B.

U Ligi prvakinja EHF je ostavio mogućnost igranja četvrtfinala početkom rujna, ali na završnom turniru u Budimpešti. Ako pak ne bude moguće odigrati susrete četvrtfinala, tada će na "Final Four" po dvije najbolje ekipe nakon natjecanja po skupinama, a to su Metz Handball, Team Esbjerg, Gyori ETO KC i Brest Bretagne. Završni turnir bi se trebao igrati 5. i 6. rujna u Budimpešti.

Otkazan je i Challenge kup, kao i EHF kup u obje konkurencije i ove sezone neće biti pobjednika u tim natjecanjima, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo