Bosna i Hercegovina     | 28.04.2020. 12:52 |

Čelnici policijskih agencija razgovarali o ublažavanju mjera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.travnja (FENA) - Na redovitoj videokonferenciji čelnika policija i čelnika graničnih policija Slovenije, Hrvatske, Srbije, Italije, Mađarske, Austrije i Bosne i Hercegovine, razmijenjene su informacije o ublažavanja mjera vezano za borbu protiv covida-19, a koje su pojedine zemlje primijenile u posljednjih sedam dana.

Granična policija BiH informirala je o aktualnim mjerama i odlukama mjerodavnih tijela naše države koje se provode u Bosni i Hercegovini u vezi s borbom protiv covida-19.

Razmijenjeni su i aktualni podaci o stanju na kopnenim granicama, kao i o nezakonitim migracijama.

Najavljeno je skoro održavanje ministarske konferencije ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a, na kojoj bi se trebali iskristalizirati procedure i modaliteti ulazaka putnika iz trećih zemalja na teritoriju Europske unije, za što su vitalno zainteresirani i brojni državljani BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Graničnu policiju Bosne i Hercegovine na ovoj konferenciji predstavljao je glavni inspektor i savjetnik ravnatelja Granične policije Bosne i Hercegovine Svevlad Hofman.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo