Regija     | 28.04.2020. 18:45 |

Crkve u Sloveniji otvaraju se od 4. svibnja

FENA Agencije

LJUBLJANA, 28. travnja (FENA) - Katoličke crkve u Sloveniji idući će tjedan ponovo otvoriti svoja vrata za vjernike nakon dugo vremena tijekom kojeg je zbog epidemije Covida-19 bilo zabranjeno prisustvovanje vjernika misama.

"Slovenski biskupi će u ponedjeljak 4. svibnja opet otvoriti crkve za sudjelovanje vjernika na svetim misama i drugim bogoslužjima", objavila je u utorak Slovenska biskupska konferencija.

Kako se dodaje u priopćenju, prije ulaska u crkvu bit će obavezna dezinfekcija ruku, a u crkvi će za vrijeme trajanja obreda trebati nositi maske.

Biskupi će u četvrtak 30. travnja u vezi s tim objaviti uputstva u kojima će biti  i odredbe vezane za primanje sakramenata - svete ispovijedi, krštenja, vjenčanja i bolesničkog pomazanja, navode u priopćenju slovenski biskupi, prenosi Hina.

Zbog opasnosti širenja Covida-19 u katoličkim crkvama u Sloveniji od 13. ožujka do daljnjega su bila otkazana sva misna slavlja, dodjela sakramenata, kao i crkvene svetkovine za narod, a svećenici su mise mogli održavati samo privatno i bez nazočnosti vjernika.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu