Ekonomija     | 28.04.2020. 18:57 |

Tegeltija razgovarao s predsjednikom EBRD-a Čakrabartijem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video linka s predsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem o aktuelnoj ekonomskoj situaciji izazvanoj pandemijom Kovida - 19, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tegeltija je istakao da je novonastala situacija sa širenjem pandemije Kovida - 19 i saniranjem njenih posljedica postavila nove izazove, izazvala ekonomsku neizvjesnost i negativne efekte na cjelokupnu privredu BiH te zemlje u okruženju i Evropskoj uniji kao najvažnije spoljnotrgovinske i privredne partnere BiH.

Tegeltija je ukazao na blagovremeno i adekvatno reagovanje institucija u BiH s ciljem spašavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja građana, naglasivši da je u narednom periodu neophodno prilagoditi postojeće instrumente finansijske podrške i inicijative za sanaciju zdravstvenog sektora te za pokretanje privrednih aktivnosti i vraćanje radnih mjesta.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je zahvalio predsjedniku EBRD-a za dosadašnju dobru saradnju te naglasio da je EBRD uvijek pružao snažnu podršku ekonomskom razvoju i reformskim procesima u BiH.

Sagovornici su istakli zajedničku opredijeljenost za nastavak realizacije aktivnosti od obostranog interesa i ubuduće.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Predsjedateljica Krišto u Ateni razgovarala s premijerom Hrvatske Plenkovićem

  FMON organizira razgovor o temi: Hercegovina – nekad i sad

Tegeltija - Kankanpa: Bilateralni odnosi Finske i BiH dobri, jačati ekonomske veze

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!