Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 13:11 |

Akcija ukrašavanja Sarajeva sezonskim cvijećem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA)- Pripreme za veliku proljetnu akciju sadnje cvijeća i ukrašavanje zelenih površina cvjetnim je završilo, a prve hiljade cvjetova već krase sarajevske parkove.

Ekipe Kantonalnog javnog komunalnog preduzeće Park, osim što kose travu, čiste parkovske staze i platoe, čiste korov i okopavaju zemljište u ružičnjacima vrše i pripremu cvjetnih gredica za novo cvjetno ruho.

U Vogošći na četiri lokacije sutra će biti novo cvijeće, pa tako danas radnici na Trgu ispred KSC-a, na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, u Parku penzionera i u Jošaničkoj ulici uklanjaju staro cvijeće i pripremaju zemljište za novu sadnju.

U međuvremenu u rasadniku u Nedžarićima u staklenicima vrši se pakovanje novog cvijeća u korpe koje će ujutro biti dostavljene u Vogošću. Sprema se isporuka od gotovo 4.000 cvjetova, od ukupno 110.000 komada proizvedenih tokom zime u Parkovim rasadnicima upravo za te namjene.

Dio tog cvijeća tokom sedmice već je zasađen u Novom Sarajevu, a danas u toj općini, kao i u Novom Gradu u toku je priprema za akciju sadnje koja će također biti realizovana sutra.

To su prve lokacije kojima velika Parkova akcija i počinje, a do polovine maja novi cvjetni dekor imat će i cvjetne gredice u Starom Gradu, Centru i Ilidži, uključujući i brojne lokacije u Novom Sarajevu, Novom Gradu, Vogošći, kao i Trnovu, saopćeno je iz KJKP Park.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo