Ekonomija     | 29.04.2020. 15:18 |

Herceg s gospodarstvenicima razgovarao o prevladavanju krize

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u srijedu je održao sastanak s predstavnicima Asocijacije poduzetnika Hercegovine i Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine "Prsten" Sandrom Zovkom, Damirom Vidačkom i Veselim Čulom.

 Herceg se osvrnuo na aktualno stanje u HNŽ-u u svjetlu pandemije, posebice na posljedice koje gospodarstvo u toj županiji trpi i aktivnostima koje se poduzimaju kako bi posljedice krize bile umanjene.

 "Na tom tragu, Vlada je imenovala koordinacijsko tijelo predvođeno ministrima gospodarstva, poljoprivrede i financija koji će izraditi i predložiti mjere za pomoć gospodarstvu. Također, Vlada je već donijela odluku i radi na Izmjenama i dopunama Proračuna za ovu godinu iz kojih će biti vidljivo kakve posljedice krize na Proračun već imamo", kazao je Herceg.

 Dodao je kako sadašnje projekcije jasno govore kako će tim rebalansom, koji vjerojatno neće biti jedini u ovoj godini, prihodovna strana Proračuna morati biti umanjena za najmanje 10 posto, odnosno oko 24 milijuna maraka.

 "Uz to, ako neka rješenja na federalnoj razini oko Zakona o dobiti i dohotku prođu, onda će to smanjenje biti i veće, odnosno još dvadesetak milijuna maraka", kazao je Herceg i istaknuo kako teret krize, kojoj je izloženo gospodarstvo, nikako ne smije pasti samo na županije, gradove i općine.

 Sudionici sastanka izrazili su suglasnost oko prioriteta djelovanja, poglavito u svezi zapošljavanja onih koji su zbog krize ostali bez radnoga mjesta, ali i novog zapošljavanja.

 Predstavnici Asocijacije poduzetnika Hercegovine i Udruge "Prsten" zahvalili su Hercegu na prijamu i iskazanoj spremnosti za zajedničkim radom na definiranju mjera koje će pomoći prevladavanju krize, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost liste liste HDZ-a - nositelj Zvonko Milas (XI. izborna jedinica)

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana