Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 10:25 |

Potraga za nestalim muškarcem u Višegradu

FENA Saopćenje

VIŠEGRAD, 30. aprila (FENA) - Policija u Višegradu preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem pronalaska Braneta Neškovića, čiji nestanak je prijavljen prije tri dana.

Ovaj 33-godišnjak, 25.aprila ove godine, udaljio se u nepoznatom pravcu iz porodične kuće, koja se nalazi u selu Prisoje, kod Vardišta.

Svojoj sestri je 25. aprila oko 20.30 sati poslao poruku putem društvenih mreža da ide od kuće kod djevojke u Višegrad, ali mu se od tada gubi svaki trag.

-Nešković je visine oko 1,80 metra, srednje tjelesne konstitucije, kratke svjetlo-plave kose i zelenih očiju. Na sebi je u momentu nestanka imao radnu uniformu firme 'Omorika', plave boje i gumene čizme. Na tijelu ima specifičan ožiljak dužine oko 10 cm na šaci lijeve ruke u predjelu lijevog palca - saopćeno je danas iz Policijske uprave Foča.

Policajci su izvršili pretragu i pretres terena na dijelu teritorije općine Višegrad i to sela Staniševac, Stolac, Vardište, Dobrun, Veletovo i drugih, a u potragu su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, jedinice Granične policije BiH, Vatrogasne jedinice, kao i radnici "Omorike“ Višegrad.

Pretres terena se nastavlja i danas na području pograničnog djela sa Republikom Srbijom.

Iz Policijske stanice Višegrad apeluje da građani, ukoliko vide nestalog ili dođu do bilo kakvih saznanja o njemu, to prijave.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo