Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 14:05 |

Ambasador Saudijske Arabije u BiH uručio iftarske pakete socijalno ugroženim

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani bin Abdullah Mominah uručio je danas vrijednu donaciju, oko 1.000 iftarskih paketa koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim porodicama.  

- Sastali smo se da obilježimo projekt podjele iftarskih paketa kralja Selmana bin Abdul Aziza, kojim je obuhvaćeno 18 zemalja svijeta. Prioritet nam je prijateljski narod BiH - istakao je ambasador te dodao da je tim projektom obuhvaćamo oko pet miliona ljudi u cijelom svijetu.

Ambasador je uputio iskrene čestitke građanima BiH povodom mjeseca Ramazana, ističući da je u vrijeme tog mjeseca uobičajeno da se porodice i društvo zbližavaju, ali da je zbog pandemije koronavirusa ograničen fizički kontakt te da su porodice 'u srcima još uvijek blizu'.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Jasna Agić zahvalila je ambasadoru Kraljevine Saudijske Arabije u BiH jer u teškim trenucima pomaže KS, ali i cijelu BiH.

Dodala je da će humanitarni paketi biti podijeljeni najugroženijim porodicama putem Centra za socijalni rad KS-a.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao da projekt predstavlja dokaz o dobroj saradnji između dvije države te jasnu podršku Kraljevine narodu BiH.

Riječ je o drugom djelu humanitarne akcije koja sadrži 1.000 prehrambenih paketa namijenjenih socijalno ugroženim osobama. Ukupna vrednosti oba projekta je više od 100.000 KM. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Zelenski u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo