Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 14:44 |

Tegeltija razgovarao s kardinalom Puljićem  

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa kardinalom Vrhbosanske nadbiskupije Vinkom Puljićem o aktuelnoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji u BiH u kontekstu doprinosa vjerskih zajednica u očuvanju zdravlja građana.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je kardinala o mjerama koje su institucije u BiH preduzele u sprečavanju širenja virusa korona kako bi se sačuvali životi i zdravlje građana, te ocijenio da su sve donesene mjere dale rezultate.

Zajednički je upućen apel građanima da se pridržavaju svih preporuka nadležnih institucija kada je riječ o zaštiti od virusa korona.

Sagovornici su ocijenili da posljedice izazavane pandemijom virusa korona nisu zaobišle ni vjerske zajednice, te je u tom kontekstu predsjedavajući Tegeltija ukazao na potrebu solidarnosti i socijalne osjetljivosti svih institucija u BiH prema vjerskim zajednicama u BiH.

Istaknuto je da su vjerske slobode veoma važne za svako demokratsko društvo, u kojem sve vjerske zajednice imaju ravnopravan tretman.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom ponovio opredjeljenje Vijeća ministara BiH da podrži svaku aktivnost koja za cilj ima unapređenje odnosa i stvaranje pozitivnog ambijenta za suživot različitih vjerskih zajednica u BiH, saopćeno je iz ove institucije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

Pivić: Suživot i različitosti su naše bogatstvo

VMBiH - Suradnja s FRONTEX-om, bolja kontrola nezakonitih migracija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta