Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 14:29 |

Vlada FBiH-Odluka o raspoređivanju donatorskih sredstava s namjenskog računa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Vlada FBiH danas je donijela odluku o raspoređivanju donatorskih sredstava s posebnog namjenskog transakcijskog računa otvorenog kao podračun u okviru Jedinstvenog računa Trezora Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Na osnovu raspoloživih i evidentiranih podataka na Jedinstvenom računu, odobren je utrošak sredstava ovog federalnog ministarstva i to u iznosu od 156.090 KM. Sredstva će biti korištena isključivo u skladu s pojedinačnim proračunima projekata koje odobravaju i kontroliraju donatori.

U martu  2017.  godine  zaključen je  Okvirni  sporazum  o  preventivnom arheološkom  istraživanju  i zaštiti  arheoloških  lokaliteta  i spomenika  kulture  na trasi autoceste Koridor  Vc  između  JP  Autoceste  FBiH  i Federalnog  ministarstva kulture i sporta, u čijem sastavu se nalazi Zavod za zaštitu spomenika.

Ovim sporazumom Federalno ministarstvo, odnosno Zavod, je angažiran za izvođenje preventivnih arheoloških istraživanja na trasi autoceste Koridor Vc. Za  te  namjene  otvoren je Poseban namjenski transakcijski račun na koji su Autoceste Federacije BiH uplatile sredstva namjenjena za isplate izabranim dobavljačima za ugovorene radove na dionicama/poddionicama Mostar Jug­ - Tunel Kvanj, Mostar Sjever - Mostar Jug, Putnikovo brdo (međuentitetska  linija)­ - Medakovo, Ozimica - Poprikuše i Medakovo - Ozimica, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'