Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 15:55 |

Radončić-Uebber: Stiže donacija za GPBiH vrijedna milion eura  

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas u Sarajevu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber sa kojom je razgovarao o sigurnosnim izazovima i migrantskoj krizi u BiH.

Ministar Radončić i ambasadorica Uebber potpisali su i Sporazum o donaciji opreme MUP-a Njemačke za Ministarstvo sigurnosti BiH, a koja se sastoji od 18 sistema za održavanje video konferencija u vrijednosti od 30.000 eura.

Ambasadorica Uebber je najavila i novu donaciju vrijednu milion eura za Graničnu policiju BiH.

Radi se o deset vozila za transport osoba, uređaja za otkrivanje falsifikovanih dokumanata, te uređaja za otkrivanje oružja, droge i druge opreme.  

Ministar Radončić se zahvalio za ovu vrijednu donaciju, istakavši da će biti od velike pomoći graničnim policajcima u svakodnevnom obavljanju poslova, posebno u borbi protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

Radončić i ambasadorica Uebber zajednički su konstatirali da je pitanje ilegalnih migranata veliki izazov za našu zemlju i članice EU i da ga treba rješavati u skladu sa najvišim humanitarnim i pravnim standardima, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Baerbock: Humanitarne organizacije moraju biti u prilici da nesmetano dostavljaju pomoć u Gazu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo