Svijet     | 01.05.2020. 11:24 |

Amazon dozvolio radnicima rad od kuće do 2. oktobra

FENA Internet

SAN FRANCISCO, 1. maja (FENA) - Američka kompanija Amazon poručila je svom osoblju koje posao može obavljati kod kuće da tako mogu raditi barem do 2. oktobra.

- Zaposleni koji rade na poslovima koji se učinkovito mogu obavljati od kuće, mogu se vratiti u kancelariju najkasnije do 2. oktobra - rekao je glasnogovornik Amazona u petak, navodi se u saopćenju.

U saopćenju, međutim, nije precizirano na koje se ljude to odnosi i koliko imaju radnika te vrste, prenio je Reuters.

Također se navodi da kompanija praktikuje sigurnosne mjere za zaposlenike koji se žele vratiti u urede "fizičkim distanciranjem, dubinskim čišćenjem, redovnim provjerama tjelesne temperature i dostupnošću obloga za lice i sredstava za čišćenje ruku."

Glavna tužiteljica New Yorka Letitia James poručila je prošle sedmice Amazonu da je moguće kršenje sigurosnih mjera i radnih propisa s njihove strane jer je kompanija u martu otpustila određeni broj radnika u skladištu zbog vođenja protesta.

Ostali radnici u skladištima i drugim objektima nastavili su raditi kako bi osigurali da budu isporučeni predmeti koje su naručivali kupci koji moraju ostati kući zbog naredbe vlade o samoizolaciji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana