Kultura     | 01.05.2020. 16:21 |

Već treći mjesec 'Da vam Minka nešto kaže' najtraženiji naslov u online knjižari

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - Knjiga Hazima Hadžića "Da vam Minka nešto kaže", u kojoj je riječ o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima naše svakodnevice dostigao planetarnu popularnost sa više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama, nastavlja tradiciju prvog romana ovog književnika „Sve dok ne svane“, koji je prošle godine, pet mjeseci bio najtraženiji naslov čitalaca online knjižare Knjiga.ba.

Stvorivši likove Minke, njene mame Omerovce i brata Sameda, Hadžić je stvorio čitavo jedno društvo čija je nacija - čovjek, a religija - jednostavnost.

Osim ove knjige, na listi najtraženijih naslova Knjižare Knjiga.ba u aprilu su bili: "Sretna žena", NTC 1 - IQ deteta briga roditelja, Predškolski uzrast 3-7, "Pazi kojeg vuka hraniš", NTC sistem učenja - Kako stimulisati razvoj inteligencije kroz igru, "Bukača", romani "Tišine", "Derviš i smrt", "Tvrđava", "Ostrvo", "Krug", potom '7 tajni uspjeha, Pravilna linija ishrane - Naučite da živite zdravi, vitki i slobodni' te 'Male žene, Dobre supruge'. 

Knjiga.ba preporučuje djelo dr. Kenana Crnkića 'Pazi kojeg vuka hraniš', drugu knjiga ovog iznimno popularnog autora napisanu prepoznatljivim stilom koji odiše lakoćom čitanja. Oduševljenje onih koji su je već imali priliku pročitati, kao i veliki broj pozitivnih kritika, komentara i reakcija šire medijske javnosti, najbolja su preporuka da i ova knjiga postaje kultni balkanski bestseler.

Cnkićevo djelo je pisano jednostavnim jezikom, prepuno je pozitivnih i korisnih savjeta koji proizvode specifičan oblik instant motivacije, koji će čitaoca navesti da knjigu pročita u jednom dahu, ali i da joj se uvijek iznova sa zadovoljstvom vraća pronalazeći uvijek iznova na njenim stranicama, iz različitih uglova, odgovore na najvažnije od svih pitanja.

 'Sretna žena' Alme Taletović je motivacijski vodič za svaku ženu koja želi da nadograđuje vlastitu individualnost i živi sretnije. Spoj je popularne psihologije, nauke i vjere i nastavlja se na prethodnu knjigu 'Sretni ljudi', s tim što aktuelizira tematiku koja čini sastavni život svake žene te daje konkretne odgovore. U knjizi su predočene brojne tehnike samopomoći i primjeri afirmacija kako bi žene pomogle sebi u prevazilaženju teških stanja i emocija te živjele bolje i kavlitetnije.

Online knjižara Knjiga.ba poručuje kupcima da će zbog najnovijih odluka i mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, koje se odnose na ograničavanje kretanja i okupljanje, sve online narudžbe imati produženi rok isporuke, saopćio je Leftor.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hadžimehmedović: Pomogli smo online rad više od 170 obrazovnih institucija

Maj donosi mnoštvo novih naslova u online knjižari Knjiga.ba

Knjiga.ba - Uljepšajte najmlađima boravak u kući, uz bajke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo