Bosna i Hercegovina     | 03.05.2020. 13:30 |

Obilježena godišnjica ubistva Nefise Osmančević u Gojčinu

FENA Saopćenje

KALESIJA, 3. maja (FENA) – Na spomen obilježju Nefise Osmančević prve civilne žrtve agresije na Kalesiju, danas su predstavnici Općine Kalesija položili cvijeće i proučili Fatihu na spomen obilježju Nefise Osmančević prve civilne žrtve agresije na Kalesiju.

Tom prilikom je šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović ukazala na važnost sjećanja svih žrtava agresije i mlađim naraštajima pričati o svemu što se dešavalo na ovim prostorima.

- Daleko nadmoćniji neprijatelj je 2. maja započeo s napadima na Gojčin i Jelovo Brdo ubijajući i rušeći sve pred sobom samo iz razloga što je riječ o muslimanima koji su glasali za nezavisnost države Bosne i Hercegovine – istakla je Mujčinović.

Ona je ujedno predstavnicima MZ Jelovo Brdo i Gojčin čestitala Dan Mjesne zajednice, istakavši da je ponosna na sve ono što su učinili u odbrani u toku agresije, ali i za sve ono što čine u miru kako bi svima bilo bolje u ovim naseljima.

Uime Vijeća MZ, Ruvejd Osmančević je naglasio da mještani tih naselja pamte kroz šta su prošli 1992. godine kada su ih napali vojnici JNA i njihove prve komšije te da nikada neće zaboraviti svoje civilne žrtve, šehide i poginule borce koji su život dali za slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

S obzirom na preporuke Kriznih štabova, ove godine obilježavanje godišnjice pogibije Nefise Osmančević proteklo je bez većeg prisustva mještana, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom