Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 13:07 |

U Predsjedništvu BiH sastanak političke radne grupe o EU

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Nakon što je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u dogovoru s predstavnicima iz Evropske unije, dogovorilo formiranje političke radne grupe pokrenulo inicijativu s ciljem pokretanja reformskih procesa u BiH i realizacije 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, danas je u zgradi Predsjedništva BiH organiziran prvi sastanak te grupe.

Grupu čine predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik, predsjedavajući i dva zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, Bisera Turković i Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući i dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, Denis Zvizdić i Borjana Krišto te predsjedavajući i dopredsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Nikola Špirić.

U pitanju je široko političko tijelo koje će se sastajati u zgradi Predsjedništva BiH i prema potrebi pomagati u rješavanju određenih pitanja vezanih za evropski put BiH te će biti zadužena da se osigura da procesi unutar BiH idu naprijed i da se postigne što je moguće širi konsenzus.

Susret članova radne grupe dolazi uoči samita u Zagrebu 6. maja kada će na videokonferenciji šefovi država ili vlada država članica Evropske unije i zapadnog Balkana razmatrati stanje procesa evropskih integracija.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'