Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 15:54 |

Skupština KS - Komisija podržala Devićevu inicijativu

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Mahir Dević je kazao Feni da je inicijativa koju je pokrenuo na prošloj sjednici Skupštine KS, a koja se odnosila na umanjenje sredstava za finansiranje političkih stranaka od 50 posto, dobila jednoglasnu podršku na današnjoj sjednici Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS.

Po njegovim riječima, taj zaključak je proslijeđen Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo i on treba da bude na sjednici kada se bude usvajao rebalans budžeta.

- U četvrtak ćemo imati hitnu sjednicu Skupštine KS i tada bi trebala da bude realizirana ova inicijativa, da se umanje sredstva političkim strankama u visini od 50 posto dok traje pandemija koronavirusa. Također je inicijativa otišla prema Vladi KS da pripremi odluku kojom će se sredstva za učešće u upravnim i nadzornim odborima smanjiti na jednu KM - naveo je Dević.

Izrazio je nadu da će Vlada KS vrlo brzo napraviti prijedlog izmijenjene odluke i kao takvu je usvojiti i „realizirati ove dvije inicijative koje se tiču ušteda u budžetu Kantona Sarajevo, s obzirom na to da imamo izuzetno veliki pad prihoda“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Kolegij Skupštine KS danas o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Kolegij Skupštine KS sutra o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo