Društvo

Još devet novozaraženih osoba u Unsko-sanskom kantonu

Tekst: Muhamed Sadiković, Foto FENA

BIHAĆ, 6. maja (FENA) - Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdili su da je još devet građana ovog kantona pozitivno na koronavirus.

 - Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 125 uzoraka za testiranje na koronavirus i dobili smo devet pozitivnih rezultata. Riječ je o tri osobe iz Bihaća, jednoj iz Cazina, te pet građana Bosanskog Petrovca. U Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću hospitalizirano je sedam pozitivnih pacijenata, od kojih je jedan u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru - rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK naglašeno je da će se svake srijede testirati migranti i izbjeglice, odnosno trenutni korisnici usluga privremenih prihvatnih kampova u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

Najavljena je i sedmična provjera stanja u pojedinim domovima za smještaj starijih osoba, kao i eventualna testiranja, iako do danas nije bilo slučajeva zaraze u ovim ustanovama.

(FENA) E.F.