Bosna i Hercegovina     | 06.05.2020. 13:34 |

Bevanda: Glasao sam i podržavam rad Grupe za COVID-19

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda demantirao je informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da nije podržao odluku o formiranju Grupa za COVID-19 na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH.

- Odluka o formiranju Grupe za COVID-19 bila je prvobitno na dnevnom redu 18. sjednice Vijeća ministara, koja je održana 30. aprila i ta odluka tada nije prošla jer su protiv glasali ministri vanjskih poslova i sigurnosti Bisera Turković i Fahrudin Radončić. I to je istina - tvrdi Bevanda u pisanoj izjavi.

Pojasnio je da je na telefonskoj sjednici, koja je održana jučer, ta odluka dobila jednoglasnu podršku nakon što je u tu grupu umjesto Radončića imenovana Turković.

- Digao sam ruku za ovu odluku na obje sjednice, ali očito je da je nekima trebala lažna informacija koja ima za cilj da našteti meni, mojim saradnicima u Ministarstvu i političkoj partiji kojoj pripadam - smatra Bevanda.

Potvrdio je da je formirana Grupa za COVID-19 i da je glasao za njeno osnivanje što je lako provjeriti u Generalnom sekretarijatu, a tačno je i da je dijelom te grupe te je najavio da će odgovorno sudjelovati u njenom radu.

- Uz želju da se javnosti saopći samo istina, ostat ću partner medijima u borbi za profesionalan i pošten pristup radu, a nikako za političke obračune, podvaljivanje, politikantstvo i dezavuiranje javnosti - zaključio je Bevanda, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministarstvo finansija - Ministar Bevanda zahtijevao izjašnjavanje o proračunu za iduću godinu

Bevanda: Pismo Bisere Turković neviđena zloupotreba državnih institucija

Bevanda: Izravni porezi u nadležnosti entiteta i Brčko distrikta BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta