Sport     | 07.05.2020. 12:22 |

Olimpijski komitet BiH izrazio žaljenje zbog smrti Siniše Kisića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Nakon kraće i teške bolesti u Brčkom je u 66. godini preminuo član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić.

Kisić je bio dugogodišnji istaknuti sportski radnik i vrhunski sportista koji je sebi svojstvenom snagom i energijom dao nemjerljiv doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sistema Bosne i Hercegovine. Svojim radom i zalaganjem je u mnogome pomogao da olimpijski pokret postane i ostane ono što je njegova suština - jedinstven, zajednički i u cilju sporta i sportaša, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Tokom svoje radne karijere obnašao je više značajnih funkcija od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko Distrikta i član Vijeća ministara BiH.

Kisić je bio i odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje sa Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine.

Olimpijski komitet BiH i cijela olimpijska porodica izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima, navodi se u saopćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Anđela Samardžić u alžirskom Oranu osvojila bronzanu medalju u judou

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo