Bosna i Hercegovina     | 07.05.2020. 12:11 |

Skupština KS danas raspravlja i o kupovini maski od firme sina zastupnice Šahman

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je zahtjev zastupnice Saveza za bolju budućnost (SBB) Bilsene Šahman da se danas na sjednici raspravlja o kupovini maski od firme njenog sina te je kazala da neće učestvovati u radu sjednica dok policijski službenici ne riješe taj slučaj.

Mediji su prethodnih dana objavili informaciju da je Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo nabavila 50.000 zaštitnih maski od firme "Panta Rei", čiji je trenutni vlasnik Bariš Bejtović, sin Bilsene Šahman.

Šahman je jučer na pres-konferenciji kazala da nije uticala da njen sin dobije posao te da mu njena politička angažovanost otežava poslove.

Šef Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Igor Stojanović tražio je da se u dnevni red uvrsti Informacija Vlade KS i Civilne zaštite KS o kupovini maski zbog utvrđivanja eventualnog sukoba interesa.

Zastupnici SDP-a su jučer u saopćenju naveli da traže da se ta tačka stavi na dnevni red, optuživši Šahman da joj aktuelna Vlada KS 'vraća dugove' jer je učestvovala u smjeni prethodne vlade.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) Mahir Dević tražio je da se danas na sjednici raspravlja samo o rebalansu budžeta i zakonu o uštedama, jer su to trenutno dva najvažnija dokumenta.

- U narednom periodu ćemo se baviti kadrovima SDP-a, jer su preduzeća koja predvode njihovi kadrovi doživjela kolaps, kao što je ZOI'84 i Sarajevo-šume - istakao je Dević te dodao da populizam treba ostaviti za naredne sjednice.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će danas na online sjednici razmatrati Prijedlog izmjena i dopuna budžeta KS za 2020. godinu po hitnom postupku te Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo