Bosna i Hercegovina     | 07.05.2020. 15:59 |

Uveden videonadzor na ulazima/izlazima iz općine Stari Grad Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Općina Stari Grad finansirala je projekat kojim je videonadzorom pokriveno sedam ulaza/izlaza iz ove općine.

Projekat je realizovan u cilju poboljšanja sigurnosne situacije kontrolom bezbjednosti javnih površina što će zasigurno doprinijeti poboljšanju sigurnosti ljudi i njihove imovine, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Ukupno je postavljeno devet kamera, a sistem videonadzora uvezan je sa Prvom PU - PS Stari Grad, gdje se vrši 24-erosatna kontrola.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zajedno sa šefom Ureda policijskog komesara Mustafom Bešićem, načelnikom Odjeljenja MUP-a KS za videonadzor Mirzom Nikšićem i načelnikom Prve PU Safetom Šabovićem, obišao je danas lokaciju videonadzora na Lapišnici i kontrolnu sobu u Policijskoj stanici Logavina.

Načelnik Hadžibajrić je izjavio da je videonadzorom pokriveno sedam ulaza u općinu Stari Grad, a samim tim i u Kanton Sarajevo, te istakao da se na ovaj način podiže stepen sigurnosti građana i njihove imovine, a policiji omogućava pravovremena reakcija...

Videonadzor je postavljen na lokacijama: Trebević (Prvi šumar), raskrsnica ulica Hambina carina – Šumarska, raskrsnica ulica Brajkovac – Šumarska, spajanje ulica Baruthana – Faletići, Ulica Pašino brdo, raskrsnica ulica Sarajevskih gazija – Mošćanica – Baruthana – Brusulje i magistralni put M-5 Sarajevo – Pale, lokalitet Lapišnica...

Za uvođenje videonadzora na ulazima u općinu Stari Grad izdvojeno je oko 165.000 KM.

Projekat je realizovala općinska Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Sve projektne lokacije su prethodno definisane u skladu sa prioritetima iz Akcionog plana za provođenje strategije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Katona Sarajevo (2018. - 2021.), navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije